maandag 15 oktober 2012

A3,4 en 5: Journalist/verslaggever gezocht Going Globalreis Malawi!

Droom je ervan om als vrijwilliger ontwikkelingswerk te doen in het buitenland? Grijp dan nu je kans en solliciteer naar de vacature van journalist/verslaggever voor de Going Globalreis van Edukans naar Malawi.

Op dinsdag 30 oktober 2012 om 16.00 uur vindt in de kantine een voorlichting plaats over deze nieuwe reis voor Edukans. Een leerling mag namens CSG Comenius eind februari mee naar Malawi.


Onze (ex)leerlingen Judith van Dokkumburg  (vorig jaar havo 5) en Marije Wiersma (nu atheneum 6) gingen je voor in 2010. Zij bezochten toen Peru en vertellen tijdens de voorlichtingsbijeenkomst hun ervaringen. Ook mevrouw Timmerman is aanwezig. Zij is al eens voor Edukans in India geweest en is daar deze week voor de tweede keer naartoe.
Going Global is een scholenproject van ontwikkelingshulporganisatie Edukans. Edukans werkt aan beter onderwijs in ontwikkelingslanden. Bij haar ontwikkelingshulp betrekt ze Nederlandse kinderen.
Met Going Global krijgen middelbare scholieren de kans als verslaggevers af te reizen naar een ontwikkelingsland. Zo zie je met eigen ogen wat onderwijs daar kan betekenen. Na de reis presenteer je je ervaringen aan medescholieren. In mei wordt er een actiedag georganiseerd om geld in te zamelen.

Voorwaarden
  •   je zit in 3 of 4 havo of in 3, 4 of 5 atheneum
  • je bent op moment van reizen (20 februari 2013) 14 jaar of ouder
Meer informatie over de projecten in Malawi kun je hier downloaden.
De complete vacaturetekst vind je hier.


Voor vragen kun je terecht bij de docenten Miljenko Braam (lokaal 306 of m.braam@csg-comenius.nl ) en Paulien Timmerman (lokaal 240 of p.timmerman@csg-comenius.nl).
Miljenko Braam en Paulien Timmerman
Actiecommissie Going Global Malawi